Mam powazny problembylo 3 czlonkow gdy zwolnilo sie miejsce w rarzadzie firmy zaoferowano mi miejsce w zarzadzie oferujac % z zyskow ale byla to pusta obietnica dobrze zabespieczona przez wlascicieli tak ze nie dostalem nic. wstepujac do zarzadu zostalem poproszony o podpisanie dokumetu ze odpowiadam cywilnie za firme (rownierz za dlugi firmy w przypadku procesu sadowego lub czegos t tym stylu o czym nie zostalem poinformowany). teraz grozi mi odebranie domu i dzialki(mam zone i 4 dzieci dom budowaem sam i pomoca tesciow blisko 15 lat duzo wczesniej niz zaczole prace w tej firmie). sprawa zostala skierowana do sadu przez zus, za nie placenie podatku gdy ja bylem na stanowisku kierowniczym(czlonkiem zarzadunie dostalem nawet podwyzki % z udzialow w zyskach kompletnie nic, pozostale 2 osoby zrezygnowaly niemal w tym samym czasie z tych stanowisk gdyz i tak mogli podejmowac decyzje bowiem sa onni wlascicielami), warzne jest to ze nie mialem dostepu do operacji finansowych ani do konta firmy. wszystkie te operacje wykonywala inna osoba. wzgledem prawa moje imie i nazwisko figuruje jako osoba obpowiedziala za firme i jej dzialania ale tak na prawde bylem tylko figurantem, nie podejmowalem zadnych decyzji zwiazanych z finansmi . wiec czy moge byc odpowiedzialny za cos do czego nie mam dostepu. jezeli ktokolwiek, mial stycznosc z taka sprawa prosze o rade.
P.S Gdy obiolem stanowisko kierownicze firma byla bardzo zadluzona i wlasciciele zadecydowali o tym ze maja splacac zadlurzenie wzgledem firm a nie placic zusu czesc napewno bylo placone ale nie tyle ile powinno byc,